Poster Summer Pilot, Academie van Leiden.

Inschrijving open voor pilot van nieuwe kunstenaarsopleiding

Deze zomer krijgt Leiden er zes weken lang een academie bij: de Academie van Leiden. Van 31 mei tot 8 juli organiseren zij de Summer Pilot, een programma voor kunstenaars om zich verder te ontwikkelen. Als dit een succes wordt, is de ambitie om de academie uit te laten groeien. De inschrijving is open voor iedereen die serieus met kunst bezig is of wil zijn.

Terwijl er veel aanbod in Leiden is aan cursussen, biedt de Academie van Leiden een gecombineerd programma. De deelnemer kiest altijd ten minste twee van de vijf aangeboden kunstvakken en krijgt ook gezamenlijke lessen. De onderwerpen vallen op. Naast schilderen, kan er ook gekozen worden voor mixed media waarbij materialen worden gecombineerd, voor biokunst met levend materiaal en voor werken in de openbare ruimte. Het vak conceptontwikkeling helpt aan methodes om ideeën goed uit te werken.

Initiatiefnemers Mirjam de Koning en Lyda Bekker hebben een groep bekende vooral Leidse kunstenaars om zich heen verzameld om de lessen te geven. Ze hopen veel Leids talent aan te trekken vertellen ze bij Cultuur071. “Jonge kunstenaars vertrekken vaak naar de grote steden. Wij willen ze hier ook kansen op groei en samenwerken bieden, waardoor we ze voor Leiden kunnen behouden.”

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×