Igor Ouwerkerk komt als kampioen over de finish bij de 3000 meter U20. (Foto's: PR/Atletiekunie).

Leiden Atletiek heeft er twee Nederlands kampioenen bij

Igor Ouwerkerk en Julian Boele van Leiden Atletiek zijn dit weekend Nederlands kampioen geworden bij het NK indoor voor junioren U20 en U18. In Apeldoorn werden er ook nog een zilveren en bronzen plak veroverd door Leidse atleten. In totaal deden er meer dan twintig deelnemers van Leiden Atletiek mee aan het NK.

Ouwerkerk werd kampioen op de 3000 meter U20. Met een eindsprint in de laatste van 15 ronden sloeg hij een gat met zijn achtervolgers en benaderde hij het clubrecord van Noah Schutte uit 2012 op slechts 2 seconden. Boele won goud bij het polsstokhoogspringen U18 met een hoogte van 3.95 meter.

Joas van Hellemondt werd tweede op de 60 meter horden U20. Daarbij scherpte hij zijn PR aan naar 7.92 meter. Dat was meteen een clubrecord en de dertiende plek op de allertijdenlijst in Nederland. Thomas Verwoerdt won met het verspringen U18 brons met een nieuw PR van 6.53 meter.

Igor Ouwerkerk en Jonas Boele spraken over hun nationale titels in Sport071.

Komend weekend wordt het NK voor senioren gehouden. Ook daar is Leiden Atletiek weer goed vertegenwoordigd, met onder andere Veerle Bakker en Joas van Hellemondt.

Alle uitslagen van het NK indoor voor junioren zijn terug te lezen op de website van de atletiekunie.

• Joas van Hellemondt werd tweede op de 60 meter horden U20.
    Joas van Hellemondt werd tweede op de 60 meter horden U20.
  • Julian Boele won goud bij het polsstokhoogspringen U18 met een hoogte van 3.95 meter.
  • Igor Ouwerkerk werd eerste bij de 3000 meter U20.
    Igor Ouwerkerk werd eerste bij de 3000 meter U20.