agent bij politiewagen
(Foto: Politie)

5,5 jaar cel voor verkrachting en aanranding

De rechtbank in Den Haag heeft een 23-jarige man uit Leiden veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en zes maanden voor een verkrachting in de Leidse Hout in februari 2022 en een aanranding in Katwijk in maart 2022. Volgens de rechtbank zijn de feiten te ernstig om de man een voorwaardelijke straf op te leggen. Ook moet hij de beide slachtoffers een schadevergoeding betalen.

De man heeft het eerste, 17-jarige slachtoffer naar de Leidse Hout gelokt door zich op Snapchat voor te doen als haar ex-vriend. In het park werd het slachtoffer onder bedreiging van een vuurwapen verkracht. Ze kon ontsnappen doordat zij is gaan gillen toen zij een voorbijganger met honden zag.

Een maand later volgde de verdachte met zijn busje het 22-jarige slachtoffer ’s avonds laat vanaf haar werk in Den Haag naar haar woning in Katwijk. Toen zij daar parkeerde deed hij zich voor als politieagent die een snelheidsovertreding geconstateerd had. Hij droeg een riem met handboeien en pepperspray. Hij heeft haar vervolgens tegen de auto ‘gefouilleerd’ en haar onzedelijk betast.

Vooropgezet plan
Beide keren heeft de verdachte op geraffineerde wijze gehandeld volgens een vooropgezet plan. Hij heeft de slachtoffers eerst in een kwetsbare positie gebracht waarin hij bepaalde wat er gebeurde, eenmaal zelfs onder bedreiging van een vuurwapen.

Vervolgens heeft hij hun lichamelijke integriteit geschonden voor het bevredigen van zijn lustgevoelens. Het gaat hier om ernstige misdrijven, kort na elkaar gepleegd. De rechtbank rekent de verdachte zijn daden zwaar aan. Onderzoek wijst uit dat hij volledig toerekeningsvatbaar is.

De straf is een half jaar lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat eiste twee weken geleden een celstraf van zes jaar.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×