(Foto's: Marleen Hogendoorn)

Koken zonder dieren: Wraps met bloemkoolrijst en avocado

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Marleen Hogendoorn, de hoofdredacteur van Opzij. Deze wrap is snel klaar en doet het ook goed bij kinderen.

Marleen: “Als ik uit werk kom en hongerige en vermoeide kinderen thuis heb zitten wachten, dan wil ik een gerecht maken dat snel klaar is, lekker smaakt en ook nog eens gezond is. Deze wraps maak ik geregeld. Wij eten thuis bijna helemaal vegan. De bloemkoolrijst geeft een zachte smaak aan het gerecht waardoor zelfs de moeilijkste eter het zonder te mokken opeet. Je eet het met je handen, dat vinden kinderen ook nog eens leuk.”

Ingrediënten – voor 4 personen
4 tortilla’s, ik kies meestal voor de volkoren variant. De roze wraps die je ook in de schappen ziet liggen, zien er ook leuk uit ter variatie
vegan geraspte kaas
zakje bloemkoolrijst
vegan gehakt
avocado
Optioneel: kruiden of knoflook

Bereidingswijze – kwartiertje
1 Verhit in een koekenpan wat olie en leg daar de tortilla in, strooi er wat geraspte vegan kaas op en bak het zachtjes totdat de ene kant lichtbruin is en de kaas smelt.
2 In een andere pan ook wat olie, en bak daar de bloemkoolrijst met vegan gehakt een paar minuten in. Houd je van kruiden, dan kan je die er nu bij gooien. Ik houd van cayenne en knoflook, maar vanwege de kinderen doe ik dat maar niet.
3 De gebakken tortilla leg je op een bord. En als de bloemkoolrijst en vegan gehakt klaar zijn, leg je dit in het midden van boven naar beneden op de kaaskant van de tortilla.
4 Ik vind het lekker met wat stukjes avocado en extra cayennepeper. I like it hot, maar niet iedereen.
5 Vouw de tortilla dubbel, dus over de lengte zodat het groente-gehaktmengsel precies in het midden valt.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×