Tess Barning te gast bij De ochtend met Marianne en Roeland.

Incluzio Leiden biedt ondersteuning bij vinden gepaste daginvulling

Leidenaren die ondersteuning nodig hebben om de dagen goed door te komen, kunnen vanaf dit jaar terecht bij Incluzio Leiden. Een activiteitencoördinator van Incluzio in het Huis van de Buurt stelt met buurtbewoners een passend activiteitenprogramma samen dat aansluit bij iemands eigen interesses en mogelijkheden.

Tess Barning, activiteitencoördinator bij Incluzio, vertelt dat het activiteitenaanbod heel breed is en dat ze maatwerk levert. Mensen kunnen aansluiten bij bestaande creatieve activiteiten of beweegactiviteiten in de verschillende Huizen van de Buurt, maar er worden ook nieuwe activiteiten opgezet. Bijvoorbeeld een computerwerkplaats. Ook wordt er buiten de deur gekeken. Zo vertelt ze over een deelnemer die vrijwilligerswerk is gaan doen bij de dierenweide.

Maatwerk
Deelnemers worden meestal aangemeld door medewerkers van het Sociaal wijkteam of door mantelzorgers die zien dat ondersteuning nodig is voor een betere daginvulling. Maar mensen kunnen ook zichzelf aanmelden. Een kennismakingsgesprek kan in een van de  Huizen van de Buurt plaatsvinden, maar ook bij mensen thuis. “Het is allemaal maatwerk”, zegt Barning.

Over de drempel
Deelnemers krijgen een eigen ontwikkelplan waarin wordt vastgelegd waar iemand van houdt, wat iemand nog wil leren en welke ondersteuning Incluzio daarbij kan bieden. De drempel om aan iets nieuws te beginnen ligt voor sommige mensen hoog. Barning helpt deze mensen de drempel over door contact te houden en na te vragen hoe de activiteiten zijn bevallen. Het plan wordt regelmatig geëvalueerd zodat de activiteiten goed bij iemand blijven aansluiten.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×