Oud papier. (Foto: Robbert Beurse)

Huis-aan-huis papier inzamelen Zoeterwoude nog steeds niet geregeld: 'Maar het gaat echt wel lukken'

Ondanks eerdere toezeggingen is het wethouder Mathieu Paardekooper nog steeds niet gelukt om met de betrokken partijen afspraken te maken over het huis-aan-huis ophalen van oud papier in Zoeterwoude.

In november vorig jaar wist Paardekooper nog ‘vrijwel zeker’ dat er met ingang van 1 januari 2023 weer papierafval opgehaald zou worden in Zoeterwoude. “We hebben een partij gevonden die, in ieder geval in Zoeterwoude-Dorp, snel aan de slag gaat”, zei de wethouder toen. Inmiddels is hij terughoudender en zegt ‘in gesprek te zijn met een inzamelaar die mogelijk interesse heeft’.

Robbert Beurse in gesprek met wethouder Mathieu Paardekooper over huis-aan-huis ophalen van oud papier in Zoeterwoude.

Waarom de gesprekken minder succesvol verlopen dan Paardekooper eerder aan de gemeenteraad vertelde, wil de wethouder niet zeggen. “Soms lopen dingen anders dan je zou willen. It takes two to tango and it takes three to… nou vul maar in”, zegt hij cryptisch.

Toch blijft Paardekooper hoopvol dat de gemeente er met de beoogde inzamelaar uit komt. “We zijn nog steeds in gesprek”, zegt hij geruststellend. Wanneer alle partijen eruit zijn durft hij dit keer niet te zeggen. “Ik ga geen datum meer noemen want dan staan we hier straks over een paar maanden weer. Maar er wordt hard aan gewerkt en het gaat echt wel lukken.”

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×