Wethouder De Bruijn ondertekent de overeenkomst. (Foto: PR)

Voorschoten gaat de strijd aan tegen laaggeletterdheid

De gemeente Voorschoten gaat mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen helpen bij het inlopen van achterstanden. Daarvoor tekenden de Voorschoten, Wassenaar en de gemeenten Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer onlangs een overeenkomst. In deze regio is ongeveer acht procent van de bevolking laaggeletterd. De Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar biedt voor laaggeletterden dit jaar een uitgebreid programma aan.

De openbare bibliotheek Voorschoten-Wassenaar gaat samen met de gemeente aan de slag met een actieplan voor deze groep mensen. “Ook in ons dorp zien we graag dat iedereen kan meedoen”, zegt wethouder Paul de Bruijn. “Elke inwoner die beter wil leren lezen, schrijven of met de computer werken nodig ik van harte uit om eens binnen te lopen bij de bibliotheek. Medewerkers en enthousiaste vrijwilligers vertellen daar met plezier over de mogelijkheden die bij je passen.”

Volgens een woordvoerder van de gemeente richt de aanpak laaggeletterden zich op inwoners met een migratieachtergrond en op oudere mensen met geringe digitale vaardigheden. “Het vinden van de doelgroep is moeilijk, omdat er veel sprake is van schaamte over het feit dat men onvoldoende Nederlands kan lezen en schrijven.” De samenwerkende gemeenten willen de doelgroep in kaart brengen met behulp van camouflageaanbod en via het inzetten op een goed netwerk. “Het aanbod is gericht op meedoen in de maatschappij en daarmee breder dan taallessen alleen.”

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×