Oekraïens hart (Foto: Gemeente Oegstgeest)

Gemeente Oegstgeest herdenkt start oorlog in Oekraïne

Het is deze vrijdag één jaar geleden dat de oorlog in  Oekraïne begon. De gemeente Oegstgeest biedt onderdak aan een grote groep Oekraïense vluchtelingen en staat daarom stil bij de lopende oorlog. Ook gaat een groep Oekraïense vluchtelingen van Oegstgeest naar Utrecht voor de nationale herdenking in de Jaarbeurs.

De Russische inval in Oekraïne heeft gezorgd voor vele vluchtelingen, waarvan een deel wordt opgevangen in Oegstgeest. Ze verblijven in het Dienstencentrum op het Endegeestterrein, in het asielzoekerscentrum achter het gemeentehuis van Oegstgeest en bij particulieren.

Uit respect voor deze mensen staat de gemeente stil bij de oorlog in het Oost-Europese land. Vrijdagochtend werd buiten het gemeentehuis op de Rhijngeesterstraatweg de Oekraïense vlag gehesen. Bij het groene kerkje in de wijk Haaswijk klonken 7.30 en 8.00 uur de klokken als herdenkingsmoment.

Wethouder Tim van Tongeren belooft dat de vluchtelingen uit Oekraïne ook het komende jaar een warm welkom in Oegstgeest kunnen verwachten.

Via een video op de website van de gemeente kan iedereen een beeld krijgen van het leven van de Oekraïense vluchtelingen en hun begeleiders in Oegstgeest. Er is onder andere te zien hoe de opvang het afgelopen jaar vorm heeft gekregen en waar zij zich dagelijks mee bezig houden.

 

Maatschappij Oegstgeest Oorlog Oekraïne Opvang Oekraïense vluchtelingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×