Shell neemt bij het tankstation Bospoort langs de A4 in Leiderdorp vier elektrische laadpunten in gebruik. (Foto's: Chris de Waard)

Fastnet verliest laadpalenruzie Bospoort bij Leiderdorp

Brandstofgigant Shell mag bij het eigen tankstation naast verzorgingsplaats Bospoort langs de A4 bij Leiderdorp vier elektrische oplaadpunten realiseren. De aardoliemaatschappij kreeg daarvoor al in 2019 een vergunning van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Die werd aangevochten door concurrent Fastnet dat bij Bospoort ook laadstations exploiteert en graag wil uitbreiden.

De Raad van State heeft woensdag geoordeeld dat de minister de vergunning mocht verstrekken. Daardoor kan Shell deze nu ook echt gaan gebruiken. Dat betekent dat er vier elektrische laadpunten komen als aanvullende voorziening bij het benzinestation. Twee van de laadpunten komen onder de luifel, in het verlengde van de bestaande tankzuilen.

Fastned tekende eerder beroep aan tegen de vergunningverlening. Het bedrijf is bezig met het uitrollen van een landelijk dekkende infrastructuur voor het opladen van elektrische auto’s langs Nederlandse snelwegen. Het bedrijf heeft al een laadstation met vier elektrische laadpunten op de verzorgingsplaats, maar wil ook een vergunning voor vier extra laadpunten.

De rechtbank oordeelde in december 2021 dat de minister onvoldoende heeft onderbouwd waarom hij de vergunning aan Shell heeft verleend. De rechtbank vernietigde daarom de vergunning. Shell was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State die Shell nu dus in het gelijk heeft gesteld.

 

Economie Leiderdorp Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×