Er waren workshops in het lab, waar je meer kon leren over mensen- en dierenbotten. (Video: Irma De Vries en Robbert Beurse)

Faculteit der Archeologie viert 25-jarig bestaan met ArcheoHotspot

De Faculteit der Archeologie vierde op 1 maart haar 25-jarig bestaan en was om die reden dé ArcheoHotspot. Iedereen was welkom om kennis te maken met de archeologie en mee te doen aan verschillende activiteiten.

De ArcheoHotspot is een pop-up concept met als doel het publiek in heel Nederland kennis te laten maken met archeologie. “Dit evenement is bedoeld om al die mensen die op verjaardagsfeestjes zeggen dat ze vroeger ook archeoloog wilden worden, dat nu een keer te laten doen”, vertelt decaan Jan Kolen. Het mooiste van het vak is volgens Kolen de combinatie van het buitenwerk en alles uit de kast halen om het verhaal over het verleden te kunnen vertellen. “Archeologie is altijd hot geweest en wordt steeds hotter. We proberen dat steeds meer te doen met de gemeenschap en zichtbaar te maken voor Leiden en de regio” zegt Kolen.

Bezoekers konden tijdens de pop-up ArcheoHotspot lezingen bijwonen over de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen in Nederland. Daarnaast waren er workshops in het lab, waar je onder andere meer kon leren over mensen- en dierenbotten. Ook was het mogelijk bordspellen uit de oudheid te spelen of je eigen vondsten mee te nemen en te laten onderzoeken door een team archeologen.

Leiden Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×