Sloopwerkzaamheden Hoge Rijndijk 154. (Foto: Arjen MC Kennis)

Hoge Rijndijk 154 gesloopt voor omstreden project 'Waterkant’

Het gebouw naast de Wilhelminabrug is deze week gesloopt om plaats te maken voor het appartementencomplex Waterkant. Op deze plek realiseert de Goudse projectontwikkelaar Citybeats een ‘strak bouwblok’ met elf appartementen.

De bouw van de appartementen is omstreden omdat buurtbewoners het ontwerp niet vinden passen in het straatbeeld van de Hoge Rijndijk en Utrechtse Jaagpad. Veel huizen in de buurt vallen onder beschermd stadgezicht, wat inhoudt dat er geen dingen gewijzigd mogen worden waardoor het uiterlijk van het pand verandert. De buurt maakte bezwaar omdat het appartementencomplex niet overeenkomt met de stijl van de rest van de wijk.

Volgens de projectontwikkelaar is de bouwvergunning inmiddels onherroepelijk en gaat de bouw in het tweede kwartaal van dit jaar van start. Waterkant biedt drie tuinappartementen, zes appartementen en twee topappartementen, verdeeld over vier woonlagen. De appartementen hebben een tuin, balkon of dakterras. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×