Visualisatie van het beoogde appartementencomplex dat wordt geplaatst op Hoge Rijndijk 154 (Foto: Project Waterkant).

Bewoners: bouwplan past niet in stijl Hoge Rijndijk

Bewoners van het gebied rondom de watertoren bij de Hoge Rijndijk zijn tegen het plan voor een appartementenblok naast de Wilhelminabrug. De buurt vindt dat het ontwerp niet past in het straatbeeld.

Bettina van der Vlist woont op de Hoge Rijndijk. Haar huis valt onder beschermd stadgezicht, wat inhoudt dat er geen dingen gewijzigd mogen worden waardoor het uiterlijk van het pand verandert. Een zonnepaneel, zonnescherm of uitbouw plaatsen zit er niet zomaar in. Van der Vlist is het er niet mee eens dat er een gebouw naast de brug komt, dat niet overeenkomt met de stijl van de rest van de wijk. De Goudse projectontwikkelaar Citybeats wil een strak bouwblok met elf appartementen neerzetten op de Hoge Rijndijk 154 onder de noemer ‘project Waterkant’.

Jammer
“Het is goed dat de gemeente de woningnood wil bestrijden, maar dit plan staat volledig de plank mis. Wat de projectontwikkelaar van plan is, past totaal niet in het straatbeeld. Ook vinden wij het als bewoners jammer dat we pas zo laat geïnformeerd zijn over dit project, we hadden graag meegedacht over een passender ontwerp”, zegt Van der Vlist over project Waterkant.

Op 1 april kregen omwonenden een briefje in de bus, met de uitnodiging voor een informatieavond. Deze informatieavond vond plaats op 8 april. Vragen die destijds door omwonenden zijn gesteld, blijven volgens Van der Vlist tot op heden onbeantwoord. “We voelen ons daardoor niet gehoord en hebben als bewoners het gevoel dat over ons heen wordt gelopen”, zegt ze hierover.

Bezwaar
Bewoners hebben daarom nu brieven gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders en leden van de Leidse gemeenteraad. Dit is een van de stappen die is genomen om actie te voeren tegen de bouwplannen. Projectontwikkelaar Citybeats wil voor eind 2021 met de bouw starten. In juni staat de vergunningaanvraag op de planning. De bezwaren van de omwonenden liggen al bij de gemeente. Wanneer de eerste steen uiteindelijk wordt gelegd, is dus nog even afwachten.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×