De tuktuks zijn inmiddels klaar voor de overdracht. (Foto: Robbert Beurse)

Veel geïnteresseerden voor Leiden2022 tuktuks

Maar liefst 49 partijen hebben zich deze week gemeld voor de twee tweedehands elektrische tuktuks die vorig jaar door Leiden2022 zijn gebruikt. ‘Vertel ons waarvoor je een van de twee tuktuks in gaat zetten’, luidde de opdracht om in aanmerking te komen voor een elektrische tuktuk.

De organisatie is er inmiddels uit. Dinsdag worden de twee organisaties bekendgemaakt die een tuktuk krijgen. “We hebben de aanvragen beoordeeld aan de hand van een aantal criteria”, zegt een woordvoerder. “Het moet om te beginnen een lokaal doel zijn. En mensen moeten er iets aan hebben, dus sociaal. Er is ook een bonuspunt te verdienen als de aanvrager een link heeft met wetenschap, kennis of kunst. Ook wordt er een bonuspunt gegeven als het doel iets heeft met duurzaamheid, circulariteit en toekomst.”

En tot slot vertelt de woordvoerder nog dat beide weggeeftuktuks wel onderhoudsgevoelig zijn. “De ontvanger moet dus in staat zijn om gedoe, gesleutel, slijtage en wegenbelasting op te vangen. En de 3 October Vereeniging mag de tuktuks elk jaar rond 3 oktober gebruiken.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×