(Foto: Emile van Aelst)

Komende week opnieuw stakingen streekvervoer

Buschauffers van Arriva leggen ook deze week het werk weer neer om hun looneisen kracht bij te zetten. Reizigers moeten rekening houden met minder bussen op maandag, woensdag en vrijdag. Er wordt dan tussen de 25 en 75 procent uitval van ritten verwacht. Ook in de weken erna wordt op verschillende momenten het werk neergelegd.

De acties worden georganiseerd door de vakbonden CNV en FNV en treffen het regionale openbaar vervoer. De stakingen hebben gevolgen voor de dienstregeling van Arriva in alle regio’s. De inzet van de bussen in onze regio is volgens de vervoerder afhankelijk van de vakbond waar een medewerker lid van is, de cao waaronder de medewerker valt én de stakingsbereidheid. Dat laatste wordt pas op de dag zelf duidelijk.

Het busbedrijf verwacht dat in Zuid-Holland Noord meer dan 55 procent van de bussen wel rijdt. Reizigers moeten wel rekening houden met het uitvallen van bussen in de loop van de dag. Reizigers wordt daarom geadviseerd om kort voor vertrek de reismogelijkheden te checken in de reisplanner.

De stakingsdagen die nu zijn aangekondigd:
Maandag 6 maart
Woensdag 8 maart
Vrijdag 10 maart
Dinsdag 14 maart
Woensdag 15 maart
Maandag 20 maart
Woensdag 22 maart
Vrijdag 24 maart
Woensdag 29 maart
Donderdag 30 maart
Maandag 3 april
Woensdag 5 april
Vrijdag 7 april

De chauffeurs willen een nieuwe cao waarin het loon meestijgt met de inflatie en waarbij de hoge werkdruk wordt aangepakt.

Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×