Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. (Foto: Robbert Beurse)

Alrijne draait zondagsdienst op donderdag 16 maart: 'We moeten in actie komen'

De vestigingen van het Alrijne Ziekenhuis in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn doen op donderdag 16 maart mee aan de landelijke staking van ziekenhuispersoneel. Vanaf 8.00 uur wordt er 24 uur lang een zondagsdienst gedraaid. Dit betekent dat in principe alleen spoedeisende zorg doorgaat. Het personeel staakt omdat ze het niet eens zijn met het huidige cao-voorstel.

In de Leidse regio doen meer ziekenhuizen mee aan de staking. Het HagaZiekenhuis, HMC en Alrijne Ziekenhuis draaien op de donderdag een zondagsdienst. Bij het Reinier de Graaf Gasthuis en Groene Hart Ziekenhuis is de actiebereidheid te laag. Het personeel van deze ziekenhuizen doet niet mee met de staking.

Het LUMC valt onder een andere cao. De UMC’s staakten in de afgelopen jaren ook meermalen voor een hoger salaris. In december kwamen zij tot een cao-akkoord. In dit ziekenhuis wordt dan ook niet gestaakt op 16 maart.


Ok-verpleegkundige Judith Doornik in West Wordt Wakker over de staking.

De staking was eerder al aangekondigd, maar de datum was nog niet bekend. “Op de dag van de staking zijn er diverse activiteiten die verschillen per ziekenhuis”, meldt de FNV. “Ook zijn er diverse toespraken van aanwezige vakbondsbestuurders en ziekenhuismedewerkers.”

In het Alrijne doen twintig afdelingen mee. “We moeten in actie komen”, zegt ok-verpleegkundige Judith Doornik in het radioprogramma West Wordt Wakker waar zij over de actie vertelt.

De medewerkers eisen een beter cao-voorstel van de ziekenhuizen. De vakbonden hebben een loonsverhoging van tien procent dit jaar plus 100 euro voorgesteld. Ook willen de bonden dat werknemers die met het openbaar vervoer naar hun werk gaan hun volledige reiskosten vergoed krijgen en dat de vergoeding voor gereden kilometers omhooggaat.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×