Henk van Schaik in actie. (Foto: Twitter @henkvanschaik98)

Leidse profvoetballer Henk van Schaik geniet in Trier

Profvoetballer Henk van Schaik komt uit Leiden en geniet na een aantal omzwervingen bij de Duitse voetbalclub Eintracht Trier met volle teugen.

Van Schaik speelde in de jeugd voor clubs als Lugdunum, UVS, ADO Den Haag, weer UVS, Quick Boys en weer ADO Den Haag. In 2017 vertrok hij naar FC Twente, waar hij met Jong FC Twente in het seizoen 2017/18 in de zaterdag Derde Divisie zaterdag speelde. “Helaas kwam daar door financiële perikelen binnen de club een einde aan, waardoor er voor mij geen perspectief meer was bij FC Twente” vertel hij donderdag in Sport071.

In oktober 2018 tekende Van Schaik na een proefperiode een contract bij het Schotse Livingston FC. “Dat was een fantastische tijd, want ik mocht debuteren in een vol Celticpark (het voetbalstadion van FC Celtic), in mijn 2e jaar werd ik verhuurd aan Greenock Morton FC. Helaas werd dat niet wat in had verwacht en liet ik mijn contract na een 1 maand ontbinden.”

In 2020 was hij nog kort actief bij Jong FC Almere City om vervolgens in augustus 2020 te tekenen bij het Duitse SV Eintracht-Trier’05, momenteel uitkomend in de Regionalliga Südwest.

Van Schaik geniet van zijn tijd bij eintracht: “Ik word hier vanaf het begin al enorm gewaardeerd en die warmte voel ik, het is echt prachtig hier. Je zit midden in de natuur. Trier is de oudste stad van Duitsland.”

Voorlopig speelt de Leidenaar nog tot het eind van het seizoen in Trier. “Ik focus mij op het nu. Ik ben hier heel gelukkig en wil nog niet verder kijken. Zeker nu ik wat ouder ben, besef ik hoe belangrijk het is om de juiste keuzes te maken. De voetbalwereld is onvoorspelbaar en ik sluit daarom ook niks uit.”

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×