Wethouders Paardekooper en Olthof
Buurtbewoners nodigden wethouders Paardekooper en Olthuis uit om hun zorgen over de nieuwe kruising aan te kaarten. (Foto: Robbert Beurse)

Buurtbewoners uiten zorgen over ongelijkvloerse kruising aan wethouders

In de Weipoort en Gelderswoude zijn grote zorgen over de geplande aanleg van de ongelijkvloerse kruising over de N11. Dat vertelden bewoners aan wethouders Mathieu Paardekooper en Paul Olthof tijdens de informatieavond in buurthuis De Weipoort. De wethouders konden de zorgen van de bewoners niet wegnemen en dus komen de bewoners in actie tegen de plannen van de provincie.

De zorgen van de bewoners gaan met name over de toename van het sluipverkeer over de Weipoortseweg. Nu al rijden er zo’n 4.500 tot 6.000 voertuigen per dag door de Weipoort. In een verkeersonderzoek wordt geschat dat dit nog eens met zo’n 15 tot 20 procent zal toenemen. Volgens bewoners houdt niemand zich aan de 30-kilometerzone op de Weipoortseweg, omdat de weg er niet naar is ingericht en de politie niet handhaaft op snelheid. “Feit is dat het nu al te druk is op de Weipoortseweg en dat wordt alleen maar erger”, meent een bewoner.

De problematiek is Paardekooper al bekend sinds hij in de lokale politiek zit, maar lijkt nu pas tot de wethouders door te dringen: “We hebben onvoldoende aandacht gehad voor de problemen in de Weipoort. We hebben de boodschap goed begrepen”, zegt  Paardekooper. Olthof wil de bewoners tegemoet komen: “Jullie kunnen ervan op aan dat ik jullie zorgen zal aankaarten bij de provincie. Ik wil dat ze met een oplossing komen voordat ik de plannen naar de gemeenteraad stuur.” Ook roept hij bewoners op bezwaar aan te tekenen tegen het plan, om de boodschap naar de provincie kracht bij te zetten.

Olthof en Paardekooper doen echter geen toezeggingen. Zij kunnen niet beloven dat de gemeente de plannen zal tegenhouden als er geen oplossing komt voor de verkeersproblemen. De gemeenteraad kan dat wel, zegt Olthof. “Als die tegen de wijziging van het bestemmingsplan stemmen, dan gaat het niet door.”

De zorgen van de bewoners gaan verder dan alleen de Weipoortseweg. Ook op de Ommedijkseweg, Gelderwoudseweg, Broekweg en vanuit het dorp over de Zwetkade, Schenkelweg en de Nieuwe Weg wordt grote drukte verwacht. Bovendien zijn er ook zorgen over het behoud van het landelijke karakter van de Weipoort en zijn bewoners verontwaardigd dat er nog geen regeling getroffen is met twee boerenbedrijven die grond verliezen door de aanleg van de kruising.

Bewoners gaan hun zorgen kenbaar maken in een gezamenlijke zienswijze en zullen hiervoor zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen. De zienswijze moet voor 13 maart bij de gemeente zijn ingediend.

Politiek Zoeterwoude Ongelijkvloerse kruising Burgemeester Smeetsweg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×