Scylla-speelster Fang Ning Chen Chen zorgde voor twee winstpunten van Scylla. (Foto: Wim de Leeuw)

Super Sunday Scylla met een lach en een traan

Tafeltennisvereniging Scylla kon tijdens de tweede Super Sunday van het seizoen niet het volle pond eruit slepen. De mannen werden kansloos opzij gezet door Klimaatgroep Stars met 0-7. De vrouwen deden goede zaken met een 5-2 overwinning op concurrent Westa en stelden daarmee deelname aan de play-offs zeker.

Het Limburgse Westa kwam zondag in de sterkste opstelling naar Leiden om te proberen te klimmen op de ranglijst naar een plek die recht geeft op de play-offs. In de eerste wedstrijd maakte Evelien Hengstman haar thuisdebuut voor Scylla. Ze moest het daarin opnemen tegen de sterkste Westa-speelster Sara Devos. Deze talentvolle Belgische wachtte geduldig op haar kansen om die vervolgens meedogenloos te pakken. Devos zette Westa verdiend op voorsprong.

Gevarieerd
Esmee van Marwijk bracht Scylla daarna langszij. Tegen Daantje Lommen kwam Van Marwijk in alle drie de games niet in de problemen. Een beetje geholpen door Lommen zelf die diverse foutservices produceerde. In de derde wedstrijd liet Fang Ning Chen Chen het andere Belgische talent van Westa Mascha Kovtoun met gevarieerd spel van de ene naar de andere kant van de tafel lopen en Kovtoun wist nauwelijks gaten te ontdekken in de sterke verdediging van Chen Chen. Dat leverde winst en een 2-1 voorsprong op voor Scylla.

Na de pauze bleek ook de verdedigende muur die Hengstman opbouwde dit keer sterk genoeg. Lommen won de eerste game nog wel, maar daarna kwam de Scylla-speelster steeds beter in de wedstrijd en ging Lommen net iets meer foutjes maken. De volgende drie spannende games gingen allemaal naar Hengstman die daarmee haar thuisdebuut opfleurde met een mooie zege.

Stoom
Chen Chen moest vervolgens buigen voor Devos. Die opnieuw indruk maakte met een aantal prachtige punten waarbij ze zowel met haar backhand als forehand enorm veel snelheid in het spel bracht. Chen Chen bleef lang bij, maar kwam uiteindelijk net tekort.

In het laatste enkelspel leek Van Marwijk aanvankelijk weinig in te kunnen brengen tegen een frank en vrij spelende Kovtoun. In de tweede en derde game waren de rollen echter volledig omgedraaid. Van Marwijk kwam op stoom, maakte de meeste punten en trok de partij naar zich toe.

Voor aanvang van de dubbel was de overwinning al veilig gesteld. Maar Van Marwijk en Chen Chen waren erop gebrand om ook de dubbel te winnen, want dat extra punt kon heel belangrijk zijn in de strijd om een plek in de play-offs. De Leidse dubbel draaide uitstekend en met de 3-0 zege pakten de Scylla-vrouwen een prima 5-2 overwinning.

Play-offs
Daarmee staat de Leidse ploeg op de tweede plek in de Eredivisie met op 19 maart alleen nog een wedstrijd tegen koploper en landskampioen VTV voor de boeg. Alleen Den Helder, de huidige nummer drie van de Eredivisie, kan Scylla in de laatste competitieronde nog inhalen. Daarachter kunnen SKF en Westa weliswaar allebei nog gelijk komen met Scylla, maar dan telt het onderling resultaat. Aangezien Scylla van beide concurrenten wist te winnen, eindigt Scylla minimaal als derde en is het samen met VTV nu al verzekerd van een plek in de play-offs.

Scylla-mannen
Bij de mannen verliep de wedstrijd tegen hun naaste concurrent minder voorspoedig. Ook Klimaatgroep Stars kwam op volle oorlogssterkte naar Leiden. Alle teams proberen in deze fase van de competitie een plek in de play-offs veilig te stellen. De Leidse mannen Joey Boekkooi, Gerard Bakker Jr. en Mads Oomen wilden wel, maar schoten op alle fronten tekort.

Tegen de topspelers de Belg Arthur Bilas en de Fransman Clement Chobeau hadden Boekkooi en Oomen niets in te brengen en kwam Scylla al snel op een 0-2 achterstand. Routinier Bakker kwam in zijn partij tegen Colin Rengers wel dicht bij de winst, maar het lukte hem uiteindelijk toch niet de beslissende punten te maken.

En dat gold verder voor alle wedstrijden van de Leidenaren. Zelfs de dubbel van Boekkooi en Bakker, het sterkste wapen van dit team, bleek niet te kunnen zorgen voor een erepunt. Over twee weken kan het team in Zoetermeer zich proberen te herpakken tegen Taverzo 1.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×