Linda van Tol (links) en Trudy Kwik (rechts). (Foto: Robbert Beurse)

Trudy's Vrouwenhoek: verzorger Linda van Tol is 'one of the guys' bij MMO

Leidenamateurvoetbal.nl maakt elke twee weken een podcast over vrouwen in de voetballerij in Leiden en omstreken. In ‘Trudy’s Vrouwenhoek’ gaat Trudy Kwik in gesprek met voetballers, trainers, bestuursleden, ‘de vrouw achter’ en ga zo maar door. Sleutelstad publiceert de podcasts als mediapartner van Leidenamateurvoetbal.

Deze week is Linda van Tol te gast in de podcast. Haar beroep is kapper, maar ze staat ook al jaren bekend als de verzorger van de mannenselectie van MMO in Hoogmade. Elf jaar geleden begon het met een stage tijdens haar massage-opleiding. ‘Om kilometers te maken’, maar ze is nooit meer weggegaan. Inmiddels is ze ook sportmasseur, sportzorgmasseur en sporttherapeut, en zeker ook ‘one of the guys’.

Naast haar werkzaamheden als verzorger bij MMO, is ze ook drie jaar verzorger geweest bij het ADO Den Haag vrouwen belofteteam. In het gesprek komt onder meer aan de orde wat het verschil is tussen werken in een vrouwen-  en mannenwereld, maar ook het verschil tussen topsport en een lager niveau. En hoe is het verzorgingsvak de afgelopen elf jaar veranderd?

Ook zit Van Tol namens de jeugdcommissie in het hoofdbestuur van de club. Samen met twee andere vrouwen. Wat zou zij nou binnen de voetbalwereld meteen willen veranderen, als ze daarvoor een vrijbrief zou krijgen?

Regio Sport Trudy's Vrouwenhoek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×