(Foto: Chris de Waard)

Ambachts- en Baljuwhuis wordt gerestaureerd

Nu de stofwolken rondom de afgeketste verkoop van het Ambachts- en Baljuwhuis zijn opgetrokken, is de gemeente Voorschoten bezig met de toekomst van het beeldbepalende monument aan de Voorstraat. Er is flink wat achterstallig onderhoud.

“We zijn aan het inventariseren wat er precies moet gebeuren”, zegt wethouder Paul de Bruijn. Duidelijk is wel dat de gemeente definitief eigenaar blijft van het pand. “De raad heeft besloten dat het pand eigendom van de gemeente blijft. Het wordt toegevoegd aan onze orderportefeuille en wordt niet verkocht”, bevestigt De Bruijn.

De wethouder verwacht binnen enkele maanden meer te weten over de noodzakelijke werkzaamheden en hoeveel dat moet gaan kosten. Met name het dak is behoorlijk lek. “Maar er moet nog veel meer gebeuren”, zegt de wethouder. “Tegelijkertijd kijken we naar een stuk verduurzaming. Met Jos Kriek, de huidige huurder en eigenaar van Restaurant Floris V, zijn we in gesprek. Hij heeft aangegeven wel door te willen gaan in het pand. Ook moet er gekeken worden naar het legaat en de maatschappelijke functie voor de inwoners van het dorp.”

Wethouder Paul de Bruijn vertelt verslaggever Marjolein Altena wat er de komende tijd gaat gebeuren met het Ambachts- en Baljuwhuis.

De Bruijn verwacht het technisch rapport over de restauratie binnen enkele maanden. “Zodra de raad dan goedkeuring geeft aan de werkzaamheden en bijbehorende financiën, wordt een aannemer gezocht.”

Maatschappij Politiek Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×