Power City Church. (Foto: Chris de Waard)

Veiligheidsregio stopt samenwerking met Incluzio Leiderdorp

De Veiligheidsregio Hollands-Midden werkt voor de dagbesteding van vluchtelingen in de crisisnoodopvang in Leiderdorp niet meer samen met Incluzio. Dat vertelde burgemeester Laila Driessen maandagavond tijdens haar maandelijkse update over de gang van zaken in de opvanglocaties in het dorp.

Volgens de Veiligheidsregio was de kwaliteit van de dagbesteding onvoldoende. Ook gesprekken tussen beide partijen brachten geen oplossing. Driessen wijdt het aan uiteenlopende verwachtingspatronen en onduidelijkheden rond gemaakte afspraken.

Voor de gemeente Leiderdorp was de samenwerking met Incluzio een vereiste om de dagbesteding te kunnen organiseren. Nu dat niet meer kan, heeft Leiderdorp de verantwoordelijkheid voor de dagbesteding overgedragen aan de Veiligheidsregio. Die organiseert nu zelf zaken als taallessen en sport.

Crisisnoodopvang
Volgens de burgemeester zijn de asielzoekers over het algemeen tevreden over de opvang die nog tot zeker 1 juli in gebruik blijft. Wel was er onder hen gebrek aan perspectief. Mensen wisten volgens Driessen niet goed waar ze aan toe waren en vonden dat ze niet goed werden geïnformeerd over de procedures. Om daar helderheid over te verschaffen is de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) langs geweest om voorlichting te geven over zaken als wachttijden.

Vorige maand zijn drie bewoners van de locatie verwijderd omdat ze structureel de huisregels overtraden. “Deze mannen zijn nu weer onder de verantwoordelijkheid van het Centraal Opvang Asielzoekers gebracht”, zo laat de Veiligheidsregio weten.

De tijdelijke opvang in de leegstaande Power City Church blijft tot zeker 1 juli in gebruik. Met deze plekken wordt het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel ontlast. In de Statenhof wonen 121 mensen uit Oekraïne. Ook wonen er in Leiderdorp nog dertien vluchtelingen bij in totaal vijf gastgezinnen.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×