(Foto: Beeldengids gemeente Oegstgeest)

Vrouwen in actie voor 'Vrouwen in Verzet'

Vertegenwoordigers van het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest, het Cultuurfonds Oegstgeest, de Oegstgeester Courant, de Historische Vereniging Oegstgeest, de Stichting Oud Raadsleden en Collegeleden Oegstgeest en Dorpsmarketing Oegstgeest hebben vandaag, op Internationale Vrouwendag, gezamenlijk een comité opgericht dat zich gaat inzetten voor een plaquette met uitleg bij het glazen kunstwerk ‘Vrouwen in Verzet’ van Jan Wolkers. In het comité zitten alleen vrouwen.

Bij het gemeentehuis van Oegstgeest aan de Rhijngeesterstraatweg staat al sinds 8 maart 1997 het driedimensionale glaskunstwerk van Wolkers. Het is nu de bedoeling om voor 4 mei 2023 een uitleg te plaatsen over het kunstwerk en de filosofie van Jan Wolkers om dit glazen sculptuur op deze wijze te vervaardigen.

“Bij het opstellen van de tekst worden Jan’s weduwe Karina Wolkers en zijn biograaf Onno Blom betrokken”, meldt dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt. “En ook gaan we natuurlijk overleggen met de gemeente Oegstgeest.”

Cultuur Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×