Ook voorzitter Felix Brongers van Asopos de Vliet kwam een kijkje nemen tijdens de inloopbijeenkomst. (Foto's: Chris de Waard)

Veel belangstelling voor bijeenkomst Dwarswateringdijk in Leiderdorp

De informatiebijeenkomst over de versterking van de Dwarswateringdijk trok woensdag behoorlijk wat belangstellenden naar het Milieu Educatief Centrum (MEC) in De Sterrentuin in Leiderdorp. Niet alleen omwonenden, maar ook veel raadsleden en wethouder Bob Vastenhoud waren aanwezig.

De gemeente Leiderdorp en het Hoogheemraadschap van Rijnland zouden woensdagmiddag onder andere vier varianten voorleggen voor een pad over de dijk. Daar ontstond veel gedoe over sinds  Asopos de Vliet half december bij de raad kwam inspreken. De roeiclub gaf aan dat het toen voorliggende voorstel voor een nieuw pad op een andere plek op de dijk voor hen niet werkbaar was. Het water zou vanaf een pad aan de zijkant van de dijk niet goed zichtbaar meer zijn voor de coaches die de boten vanaf de dijk begeleiden.

Omdat de angel wel uit de plannen was gehaald sinds de gemeenteraad afgelopen maandagavond besloot dat de huidige situatie na de dijkverzwaring ongewijzigd terugkomt, bleven de meeste belangstellenden maar kort op de bijeenkomst. “Als er niets te kiezen valt, ben je ook snel uitgekeken”, concludeerde een van de bezoekers die het al gauw voor gezien hield.

Nu beperkte de informatie zich voornamelijk tot de planning en de uit te voeren werkzaamheden. Rijnland gaat op 15 maart van start en verwacht in oktober klaar te zijn. Het vervoer van materialen en machines gaat zoveel mogelijk over het water, om de omliggende straten te vrijwaren van zwaar bouwverkeer. Ook werd informatie gegeven over mogelijke schade aan omliggende woningen als gevolg van de werkzaamheden. Een gespecialiseerd bureau heeft echter vastgesteld dat de kans daarop nihil is.

De verstevigde dijk krijgt een natuurvriendelijke oever en wordt ingezaaid met een bloemrijk grasmengsel om insecten en vlinders aan te trekken.

Leiderdorp Maatschappij Politiek Dwarswateringdijk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×