(Foto: Frans Wiersma)

Burgerinitiatief Vlietland brengt stemwijzer uit

Met een ruime meerderheid is het voorstel van PvdA en GroenLinks in de Provinciale Staten deze week aangenomen om omwonenden en omliggende gemeenten een stem te geven bij de plannen voor een vakantiepark in Vlietland. Elf partijen stemden voor het voorstel en vier tegen.

De uitslag van het voorstel is volgens Burgerinitiatief Vlietland nagenoeg gelijk aan de uitkomst van een peiling onder verkiesbare partijen naar het standpunt over de vakantievilla’s. “We schreven de twintig partijen aan die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen met de vraag of ze voor of tegen de plannen voor een vakantiepark in Vlietland zijn”, zeggen de tegenstanders van de recreatiewoningen. “De meerderheid blijkt het opofferen van de schaarse stukjes groen in de regio niet te zien zitten. D66 hield zich op de vlakte en een aantal partijen, waaronder VVD, ChristenUnie, JA21 en SGP reageerden niet.”

Demonstratie
“De politiek roert zich nog meer rondom Vlietland”, vertelt een woordvoerder. “De fractie van GroenLinks in Leidschendam-Voorburg organiseert zondag een demonstratie in Vlietland Noord. Met de demonstratie willen ze laten zien dat het verzet tegen de plannen allerlei groepen bij elkaar brengt.” Naast de lokale en provinciale volksvertegenwoordigers van GroenLinks, SP, PvdA, PvdD, Progressief Zoeterwoude en Water Natuurlijk nemen ook Vrienden van Vlietland en het Burgerinitiatief Vlietland deel aan het protest. “We verzamelen zondag om 14.15 uur op het veld voor de Vlietlandbrug in Voorschoten,” zegt de woordvoerder.

Leiden
In de Leidse gemeenteraad werd donderdag ook een motie aangenomen waarin de Leidse raadsleden hun zorgen uitspreken over de voorgenomen ontwikkelingen in Vlietland.

Dutch Lake Residence, zoals het plan heet, is een vakantiepark met 222 recreatiewoningen tot 120 vierkante meter groot, 569 parkeerplaatsen, een restaurant en een bedrijfswoning.


Let op: de ‘rood gemarkeerde’ partijen hebben (nog) niet gereageerd op de vragen van Burgerinitiatief Vlietland.

Leiden Maatschappij Voorschoten Dutch Lake Residence - Vlietland


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×