(Foto: Google Maps)

Extra bomen op Levendaal tussen Korevaarstraat en Geregracht

Aan het Levendaal worden vanaf volgende week woensdag vijf extra bomen geplant. Het worden twee soorten lindes, de winterlinde en zilverlinde. Volgens de gemeente Leiden gaat het om bomen van een ‘fors’ formaat. Ze komen in het deel tussen de Korevaarstraat en de Geregracht.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn straatbomen belangrijk voor een levendige uitstraling. Ook geven ze schaduw en zijn goed voor de biodiversiteit. Het planten van de bomen gaat ongeveer drie weken duren.

“Omdat straatbomen ondergronds veel ruimte nodig hebben om te kunnen groeien, wordt eerst een flink stuk van de stoepen en parkeervakken opgebroken”, licht een woordvoerder toe. “Het zand wordt vervolgens vervangen door grond die speciaal geschikt is om bomen in te laten groeien. Ook wordt er onder de bestrating een ‘sandwich box’ aangebracht. Die zorgt voor extra draagvermogen voor het straatwerk, aanvoer van meer zuurstof in het bomenzand en extra voeding voor de bomen zelf.”

Overlast
Tijdens de werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet die bussen en autoverkeer langs de werkzaamheden leiden. Voor voetgangers en fietsers wordt een omleiding ingesteld. Woningen, winkels en nooduitgangen blijven bereikbaar.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×