Oefenavond van Ex Animo. (Foto: Roeland van Wely)

Open repetities bij Leids amateurkoor Ex Animo

Het Leidse amateurkoor C.O.V. Ex Animo nodigt mensen uit om open repetities bij te wonen. De eerste repetitie vindt morgen plaats, de ander komende zaterdagochtend. Door corona is Ex Animo een aantal leden kwijt geraakt, het koor wil er graag weer twintig bij. Ex Animo is bekend van de jaarlijkse Matthäus Passion van Bach in de Pieterskerk.

“In 2019 bestonden we honderd jaar. Toen hadden we honderd leden”, vertelt voorzitter Jan Vis. “Op dit moment hebben we 69 leden. We proberen nu het koor weer op te bouwen met nieuwe leden die geïnteresseerd zijn om de stukken die wij graag zingen mee te zingen. De oefenochtend is extra vanwege het aankomende concert in de Pieterskerk. Voor de Mattheuspassion heb je ongeveer honderd mensen nodig.”


Roeland van Wely in gesprek met voorzitter Jan Vis over de open repetities bij Ex Animo.

De open repetities vinden plaats op dinsdag 14 maart van 20.00 tot 22.15 uur en zaterdag 18 maart van 10.00 tot 12.15 uur in de Regenboogkerk in Leiden (Merenwijk). De jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach is op woensdag 5 april 2023. Het koor repeteert elke dinsdagavond behalve tijdens vakantieperiodes onder leiding van dirigent Wim de Ru. Nieuwe zangers en zangeressen zijn welkom. Het koor zingt een variëteit aan stukken.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×