(Foto: Arjen Burghart)

Badmintonclub BC Leiden viert 50-jarig jubileum

Badmintonvereniging BC Leiden viert dit jaar het 50-jarig bestaan. De club is in 1972 opgericht door twee studenten. “We hebben de statuten nog, maar verder weten we helaas vrij weinig van de geschiedenis van de club”, vertelt voorzitter Jan Regelmeijer, die zelf al twintig jaar lid is. Eigenlijk bestond de club vorig jaar dus 50 jaar, maar door de coronamaatregelen besloot BC Leiden het jubileum een jaar uit te stellen.

Badminton is als populaire sport in China en Indonesië overgewaaid naar Nederland. Het badmintonspelletje is een erg actieve sport. “Per wedstrijd rennen spelers enorm veel op het veld. Het is veel intensiever dan bijvoorbeeld tennis”, aldus de voorzitter. Ineke van der Voort is secretaris van de vereniging, al 25 jaar lid en is onder meer trainer geweest. “Het spelletje wordt nog al eens onderschat”, zegt ze. “Je ziet ook best vaak dat mensen het verkeerd hebben aangeleerd.”

Volgens de twee bestuursleden is BC Leiden een vereniging met een gezellige en levendige sfeer. Op maandag trainen de beginnende spelers en op woensdag de gevorderden. Vrijdags wordt er competitie gespeeld. Van der Voort: “We organiseren jaarlijks ook vier toernooien met veel gezelligheid en een leuke derde helft.”

Hoe het jubileum er komend jaar uitgaat zien, is nog niet exact bekend. Daar wordt door de feestcommissie nu hard aan gewerkt.

Diego Ouwerkerk in gesprek met Jan Regelmeijer en Ineke van der Voort over BC Leiden (deel 1)

Diego Ouwerkerk in gesprek met Jan Regelmeijer en Ineke van der Voort over BC Leiden (deel 2)

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×