(Foto: Chris de Waard)

Te hoge belastingaanslag voor woningeigenaren Oegstgeest

De gemeente Oegstgeest heeft woningeigenaren een te hoge aanslag voor de onroerendezaakbelasting (OZB) gestuurd. Dat maakt de gemeente bekend in een brief aan bewoners. Voor woningen van 400.000 euro komt het verschil uit op bijna 50 euro.

“Het is een stomme fout in de berekening en we vinden het heel vervelend dat dit gebeurd is”, zegt burgemeester Emile Jaensch. “We zorgen ervoor dat het bedrag dat teveel is gerekend, terugkomt bij de inwoners.” De gemeente kijkt nu hoe ze dat het beste kunnen doen en wat er moet gebeuren om zo’n fout in de toekomst te voorkomen.

Oegstgeest zit nu met de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) om tafel om de teveel berekende OZB voor huiseigenaren te corrigeren. In een brief aan de gemeenteraad schrijft burgemeester Jaensch dat er vijf opties zijn. Daarbij gaat de voorkeur uit naar de mogelijkheid waarbij de BSGR zorgt voor het verminderen van de huidige opgelegde aanslagen. Mocht dat niet lukken, dan wil de gemeente zelf zorgen voor een compensatieregeling.

Halverwege april verwacht Oegstgeest de knoop door te kunnen hakken.

Oegstgeest Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×