(Video: Robbert Beurse)

CORPUS bestaat 15 jaar: 'We gaan het flink vieren'

De CORPUS experience, het museum waarin bezoekers een reis door het menselijk lichaam maken, is jarig. Het bestaat vijftien jaar en dat wordt vanaf deze week gevierd. De eerste festiviteit is een gratis buurtfeest op 15 maart voor alle omwonenden van het museum. Later in het jaar volgen meer activiteiten.

“We gaan het flink vieren. Er is van alles te zien, te horen en te doen. Speciaal voor de mensen uit Leiden en Oegstgeest”, vertelt directeur Hanneke Hansen. Naast een goochelaar, dj’s en een springkussen is ook burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest woensdagmiddag aanwezig.

Hansen hoopt dat door de deuren voor de ‘buren’ open te zetten, zij de weg naar het museum vaker weten te vinden. “Toen we net open gingen, kwamen er veel buurtbewoners een kijkje nemen, maar daarna ontvingen we vooral mensen van verder weg”, weet de directeur. Aan bezoekers heeft het museum, dat zonder subsidie draait, overigens geen gebrek. “We hebben al vele miljoenen bezoekers naar onze experience en het congrescentrum weten te trekken.”

Toekomst
De komende jaren gaat CORPUS zich verder ontwikkelen. “In Oegstgeest gaan we vooral met het deel na de reis door het lichaam aan de slag. Bezoekers leren in de toekomst niet alleen hoe het menselijk lichaam werkt, maar ook hoe je er goed voor kunt zorgen”, zegt Hansen.

Kaas
Het museum in de vorm van een mens groeit ook in het buitenland. “In China zijn we nu aan het testdraaien. Daar hebben ze ons ontwerp letterlijk nagemaakt. Inclusief het broodje kaas, dat ze daar helemaal niet kennen”, lacht de directeur. Ook in de Verenigde Staten komt een CORPUS vestiging.

Cultuur Oegstgeest Science


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×