Een impressie van de Leidse Rembrandt Dagen in 2022. (Foto: Emile van Aelst)

Leidse Rembrandt Dagen zoekt diverse acteurs

Op 8 en 9 juli dit jaar worden in de Leidse Pieters- en Academiewijk de Leidse Rembrandt Dagen voor de derde keer gehouden. Honderden acteurs en figuranten stappen dan terug in de 17e eeuw, waar op hun beurt duizenden belangstellenden uit de 21e eeuw naar komen kijken. Naast figuranten zoekt de organisatie voor in de toneelstukken nog mensen die specifieke rollen kunnen spelen.

Dat zijn:
Jeanetteke (prostituee) (ca. 30 jaar)
Een dominee (50+)
Marten (van Oopjen) (ca. 25-30 jaar)
Een Thomas (25-35 jaar)
Slimme Spiet, de molenaar (50+)
Joost den Draaijer, de verteller (35+)
Een Jan Lievens (20-25 jaar)
Twee keer een Rembrandt (20-25 jaar)
Een Jacob van Swanenburg 50+

En… een of meerdere lijken. De organisatie van de Leidse Rembrandt Dagen roept ook mensen die niet aan deze profielen voldoen maar wel willen meedoen, op om te reageren. Zij zijn ook van harte welkom, dus eigenlijk kan iedereen zich opgeven.

Meedoen?
Kom dan op zaterdagmiddag 25 maart tussen 14.00 tot 16.00 uur naar het marathonbureau aan de JC de Rijpstraat 20, Leiden en vraag naar Maurice. Of stuur een mailtje naar leidserembrandtdagen@gmail.com.

Cultuur Leiden Maatschappij Leidse Rembrandtdagen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×