Op de plaats van het ongeluk is een bloemenzee ontstaan voor de 12-jarige Nino. (Foto: Robbert van Cleef)

Leiderdorp schakelt extern bureau in voor verkeersmaatregelen Rietschans

De gemeente Leiderdorp laat onderzoeken of er op korte termijn extra verkeersmaatregelen getroffen moeten worden bij de Rietschans en de Touwbaan. Daar kwam een week geleden de 12-jarige Nino om het leven toen hij op zijn fiets werd aangereden door een vrachtwagen.

De gemeente wil maatregelen voor de langere termijn betrekken bij de herinrichting van De Baanderij. Het is de bedoeling dat daar in de toekomst ook deels gewoond mag gaan worden.

De externe partij die de gemeente heeft ingeschakeld, gaat kijken of de verkeerssituatie rond de plek van het dodelijke ongeluk voldoet aan de vereisten. Ook andere locaties die door bewoners zijn genoemd naar aanleiding van het tragische ongeluk, worden daarbij bekeken. Dat schrijft burgemeester Driessen in een brief aan de Leiderdorpse gemeenteraad. Op verdere vragen gaat de gemeente voorlopig niet in. “Uit respect voor het ongelooflijke verdriet en de ontreddering van de nabestaanden”, zo schrijft Driessen.

Nino wordt zaterdagochtend begraven op de algemene begraafplaats in Leiderdorp.

 

112 Sleutelstad Leiderdorp Maatschappij Politiek Nino omgekomen bij verkeersongeluk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×