Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Lianne Raat van de Partij voor de Dieren in Leiden.
Weinig tijd? Dan is dit de perfecte maaltijd, want hij staat binnen een halfuur op tafel. En op smaak hoeft niet te worden ingeleverd!
Ingrediënten – voor twee grote eters:
Twee flinke stronken witlof
Een appel
Een blikje mandarijntjes
Tien gedroogde abrikozen
Twee handjes walnoten
Vegan kipstukjes
Kipkruiden
450 gram krieltjes
Olijfolie
Dressing
Zes eetlepels soja yoghurt
Drie eetlepels vegan mayonaise
Twee eetlepels (grove) mosterd
Twee eetlepels agave siroop
Sap van een citroen
Bereiding: circa 30 minuten
Bak de krieltjes in een pan met olijfolie.
Snijd de witlof in reepjes en de appel in dunne plakjes. Doe deze in een grote saladekom samen met de in stukjes gesneden gedroogde abrikozen, de uitgelekte mandarijntjes uit blik en de walnoten.
Bak de vegan kipstukjes samen met de kipkruiden in olijfolie en maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mixen in een kommetje.
Voeg de vegan kipstukjes als ze klaar zijn toe aan de salade en roer de dressing er doorheen. Serveer de salade samen met de krieltjes op een bord.
Variaties
Mandarijntjes uit blik: vervang door een blikje cocktailfruit.
Walnoten: kunnen afgewisseld worden met pecannoten, amandelen of paranoten.
Gedroogde abrikozen: kunnen vervangen worden door gedroogde vijgen.
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907