(Foto: PR Nieuwplaatz)

Nieuwplaatz laat het tienjarig jubileum niet ongemerkt voorbij gaan

Vereniging Nieuwplaatz bestaat tien jaar. Van de Zusterflat op de Rijnsburgerweg, via het oude schoolgebouw aan de Ter Haarkade, naar de huidige locatie Sumatrastraat 201. In het Sleutelstadprogramma Cultuur071 vertelt Jan Stroomer, voorzitter van de vereniging, over de roerige geschiedenis van deze culturele broedplaats.

Stroomer: “Wat oorspronkelijk als tijdelijk leegstandsbeheer begon, groeide in enkele jaren uit tot een florerende broedplaats en unieke makersplek, die niet meer uit het Leidse culturele leven is weg te denken.”

Jubileumactiviteiten
Nieuwplaatz laat het tienjarig bestaan niet zomaar stilletjes voorbij gaan. Stroomer: “Door het hele jaar verspreid organiseren we meerdere bijzondere evenementen op verschillende locaties in Leiden. Zo is er op 28 en 29 april een speciale editie van het Amuse Festival in en rond Sumatrastraat 201. Op 9 juni verzorgen we een avond met veelzijdige muziek in Gebr. de Nobel. En op 22 september laten we onze theatrale kant zien in Theater Ins Blau. We sluiten het jubileumjaar uiteindelijk ook weer af in ons eigen gebouw, met een bijzondere middag i.s.m. de Gemeente Leiden en Cultuurfonds Leiden.”

Jubileumborrel
Nieuwplaatz trapt dit jubileumjaar af met een culturele borrel in de Catharinafoyer in de Stadsgehoorzaal op vrijdag 24 maart om 16.00 uur. Hier is onder andere een expositie van de door Patricia Nauta gemaakte fotoreeks ‘Wij zijn Nieuwplaatz’ te zien en zal Gijs Donker live schilderen. Ook zijn er enkele korte optredens van acts en artiesten, waarmee Nieuwplaatz vooruitblikt op shows van later dit jaar.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×