Randy Wolters in gesprek met Diego Ouwerkerk in Sport071.

Randy Wolters tekent bij het Noord-Ierse Larne FC

Vrolijk, enthousiast en altijd in voor een grapje. Zo kennen veel mensen de in Leiden geboren en getogen Randy Wolters inmiddels wel. De laatste maanden was dat wel even andere koek. “Het krijgen van een visum had wat voeten in aarde, door de Brexit is het allemaal wat lastiger. Helaas had ik daar geen invloed op”, vertelt hij in Sport071.

De in Leiden opgeleide voetballer (Lugdunum, UVS jeugd) wacht al een half jaar op z’n visum bij Larne FC in Noord-Ierland, maar probeert de positieve moed erin te houden. “Ik zeg altijd: richt je op de dingen waar je invloed op hebt, niet te veel focussen op de dingen waar je geen invloed op hebt, ik blijf hard trainen en als het zover is dan sta ik er 100 procent. Makkelijk is dat zeker niet.”

Op aanraden van ondernemer Nico van der Horst, een ‘goede maat’, zoals hij Wolters beschrijft, vloog hij een paar keer heen-en-weer om eerst te kijken hoe het niveau en het leven is in Noord-Ierland. “Op een gegeven moment heb ik gedacht: waarom doen we niet gewoon?” vertelt Wolters.

Larne FC zoals de locals de club noemen komt uit op het hoogste niveau van Noord-Ierland. “We staan nu eerste, als we dit vast houden spelen we volgende jaar gewoon in de voorronde Champions League.”

Telstar
Afgelopen seizoen speelde Wolters voor Telstar in Nederland, maar na zijn vertrek wist hij nergens een contract af te dwingen. De voetballer kreeg vaak te horen dat hij te oud was en werd er getwijfeld aan zijn fitheid. “Onzin, ik doe er alles aan om fit te blijven. Personal training, fysiotherapie, letten op je voeding en voldoende rust, de buitenwacht weet niet half hoeveel ik in mijzelf investeer.”

ADO
Een club zoals ADO Den haag durfde het niet aan om Wolters te contracteren. “Dat is spijtig, ik denk dat ik voor een club als ADO nog van waarde had kunnen zijn, maar in de voetballerij wordt je afgerekend op je statistieken en die zijn inderdaad wat minder geweest. Het kromme van diezelfde statistieken is als ik een assist geef deze pas wordt genoteerd wanneer mijn teamgenoot deze afrond tot doelpunt.

Katwijk
Wolters heeft geen spijt van deze stap. Het team zit goed in elkaar en het niveau valt niet tegen. Hij mocht bovendien blijven in Larne, een stadje met nog geen twintigduizend inwoners, maar nog altijd geen officiële wedstrijd achter de naam staan. “Het is frustrerend, heb er echt wel aan gedacht de handdoek in de ring te gooien en weer terug naar Nederland te gaan om daar te gaan spelen voor een club uit de bollenstreek zoals VV Katwijk. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Er is gelukkig licht aan deze lange tunnel en zal ik binnen afzienbare tijd mijn wedstrijden weer gaan spelen.”

Larne FC heeft een samenwerkingsverband met Crystal Palace, uitkomend op het hoogste niveau van Engeland. “Een delegatie van Crystel Palace kwam een een kijkje nemen bij een training, achteraf kreeg ik via via te horen dat ik opviel. Dat is een mooi compliment en in de voetballerij weet je nooit waar dit weer naar kan leiden.”

Ondernemer
De goedlachse Wolters is naast voetballer ook ondernemer. Samen met zijn ‘maatje’ Romano Aniba is hij een aantal jaar geleden Horlogekluis gestart. “Het ondernemen is hartstikke leuk, maar nogmaals ik voel mij nog te veel voetballer om op een lager niveau te spelen.”

Het laatste halfjaar is de moeilijkste periode geweest in de carrière van Wolters. “Mijn vrouw en twee kinderen wonen nog in Nederland, daar heb ik het echt moeilijk mee. Een schuldgevoel overheerst dan, wetend dat mijn vrouw het gezinsleven draaiende moet houden. Gelukkig staat zij achter mij, net zoals de rest van de familie.”

Het ziet er naar uit dat het contract van Wolters na dit seizoen wordt verlengd. “We hebben al uitgesproken na dit seizoen verder met elkaar te gaan, er moeten nog wat contractuele zaken worden besproken. Dit is een formaliteit”, belooft hij.

Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×