Yvonne van Delft opent de expositie. (Foto: Roeland van Wely)

Kus me met kunst: expositie Kunst op recept geopend bij BplusC

Stadsdichter Zoë van de Kerkhof las haar nieuwste gedicht voor bij de opening van de expositie te openen: Kus me met kunst. Wethouder Yvonne van Delft pakte er een grote schaar bij om een grote lint door te knippen. Niet alleen kunst is nu te zien bij BplusC, maar ook een muur vol met teksten met ervaringen van de deelnemers aan het project Kunst op recept.

“Kunst op recept bestaat uit zes gratis lessen met dezelfde kunstenaar”, zegt cultuurcoach Simone van der Stok. “Het is bedoeld om te gaan ontdekken wat je leuk vindt en om echt iets te gaan maken. We hebben zang, theater, collages maken, schilderen, tekenen, van alles. Je maakt een keuze voor een kunstdiscipline. Het zijn individuele lessen, maar we zijn onlangs ook gestart met kleine groepen waardoor het maatwerk behouden blijft.”

Tekst loopt door onder audio

Deelnemer Bianca van den Berg vertelt over het geluk dat ze gevonden heeft bij Kunst op Recept


Cultuurcoach Simone van der Stok vertelt over de achtergrond van de expositie Kunst op Recept


Zoë van de Kerkhof leest Kus me met kunst voor


Wethouder Yvonne van Delft over Kunst op recept

“Ik ben er bij gekomen via de praktijkondersteuner van de huisarts toen”, vertelt deelnemer Bianca van den Berg. “Binnen een paar weken had ik al mijn eerste cursusuren. In het begin was het spannend, want je gaat weer wat voor jezelf doet. Maar het brengt een goed gevoel, dat je er zelf weer mag zijn. Je krijgt er een klein geluksgevoel van. Het is geen therapie. Ik heb zelf voor textiel gekozen. Je mag kiezen wat het beste bij je past. Ik heb geleerd broeken te maken voor mezelf!”

De expositie is te zien bij BplusC in de Nieuwstraat tot 19 mei 2023 tijdens de openingstijden van de bibliotheek.


Expositieposter Kunst op recept. (Affiche: PR)

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×