(Foto's: Chris de Waard)

Cool Down City Leiden opent bomendepot bij Stationsplein

Bij circulair paviljoen The Field aan het Stationsplein in Leiden is vrijdagmiddag het bomendepot geopend van Cool Down City Leiden. Na een praatje van oprichtster Charlotte van der Heiden knipte wethouder Ashley North het een lintje door bij het bord met uitleg.

In Rotterdam zijn al duizenden babybomen uitgedeeld en nu is het de bedoeling dat Leiden volgt. Het effect van meer bomen is niet alleen cosmetisch, maar zorgt ook voor afkoeling van de versteende stad.

North is erg enthousiast over het burgerinitiatief dat uit Rotterdam is komen overwaaien. “Nu is het ook geworteld in Leiden en wat het extra leuk maakt is dat het om een burgerinitiatief gaat.” Iedereen kan zelf zaailingen van bomen komen brengen of gratis een of meer babybomen afhalen bij het bomendepot. Het gaat om kleine stekjes van bomen die anders vaak als groenafval op de composthoop belanden.

Chris de Waard ging naar de opening en sprak met oprichter Charlotte van der Heiden, wethouder Ashley North en een paar bezoekers die babyboompjes kwamen halen.

In Leiden wordt het bomendepot gecoördineerd door Ronald van der Bij. 

Bomenbox
Het is voor bedrijven en organisaties ook mogelijk om een bomenbox te adopteren. Het is de bedoeling van Cool Down City dat in elke Leidse wijk zo’n box komt te staan waar iedereen boomzaailingen uit de eigen tuin kan achterlaten en babyboompjes kan meenemen. Die ‘bomenparkeerplaatsen’ worden tussen april en november wekelijks gevuld met nieuwe aanwas. De achtergelaten boomzaailingen worden meegenomen door de organisatie om ze op te kweken tot babyboompjes die een goede kans op overleven hebben.

Duurzaamheid Leiden Cool Down City


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×