De eerste voedselkast is geplaatst bij de Dorpskerk in Zoeterwoude (Video: Robbert Beurse en Irma de Vries).

Eerste voedselkast geplaatst bij de dorpskerk in Zoeterwoude

Een jaar geleden stelde de CDA fractie van Zoeterwoude voor voedselkasten in het dorp te plaatsen. De kasten zijn bedoeld voor mensen die moeilijk rond kunnen komen. Zij kunnen houdbare voedselwaren meenemen uit het kastje die daar door anderen in zijn geplaatst. De eerste voedselkast is dinsdag geplaatst bij de Dorpskerk.

De locatie van het kastje is bewust gekozen. “Een paar maanden geleden werd het kerkbestuur benaderd door Max van Mil van CDA Zoeterwoude”, vertelt Jan Hulsbos van de Dorpskerk Zoeterwoude. “Het plaatsen van de voedselkast is een mooi verlengde van wat de kerk verder doet, zoals de organisatie van de jaarlijkse voedselbankdag”, vertelt hij enthousiast. De plek van de kast is makkelijk te bereiken, maar wel uit het zicht: “Zodat het mogelijk is om in anonimiteit er iets uit te halen.” Hulsbos hoopt dan ook dat iedereen die wat over heeft het in de kast plaatst en degene die het nodig hebben er wat uit pakken.

Ook CDA fractielid Max van Mil is blij met de voedselkast, al heeft het ook een andere kant: “Het is jammer dat zo’n kastje nodig is in een rijk land als Nederland. Het doet ons wat dat er nog steeds mensen zijn die moeite hebben rond te komen aan het eind van de maand. Daarom zijn we met dit initiatief gekomen.” Hij roept alle inwoners van Zoeterwoude dan ook op iets extra’s te kopen als zij boodschappen doen. “Denk aan de medemens. Laten we zorg dragen met elkaar, voor elkaar. Daar staan wij voor.”

De voedselkast is gemaakt door het AC Klusteam, onderdeel van Gemiva. Naast de voedselkast bij de Dorpskerk wordt er volgende week ook een kast geplaatst bij de Hoge Rijndijk. Later dit jaar volgt nog een voedselkastje in ‘de Zuibuurt’ naast de Sint-Jan Onthoofdingkerk.

 

 

 

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×