Het team van Vega Express. (Foto: Vega Express)

Leids vega restaurant wint prijs: beste van Nederland

Het Leidse bezorgrestaurant Vega Express is door klanten van Thuisbezorgd.nl uitgeroepen tot het beste vegetarische restaurant van Nederland. De bezorgsnackbar bestaat pas enkele jaren en biedt een vleesloos alternatief voor fastfoodketens als McDonald’s.

Medeoprichter Job van der Poel is erg trots op het behaalde resultaat. “Deze publieksprijs is voor ons een bevestiging dat wij goed bezig zijn. Echt geweldig”, vertelt hij.


Medeoprichter Job van der Poel over de gewonnen prijs.

Klimaat
Van der Poel richtte twee jaar geleden, samen met zijn studievrienden Guus Padding en Mareijn Roggeband, de Vega Express op. “Er was nog geen vegetarische snackbar in Leiden. Die wilden wij graag oprichten omdat wij vinden dat er veel te veel vlees wordt gegeten, en dat is slecht voor het klimaat”, legt hij uit.

Vlees
De restauranthouders eten overigens zelf nog wel vlees. “Niet veel hoor, maar het smaakt gewoon wel lekker. Dus af en toe eet ik vlees”, geeft Van der Poel toe. De jonge ondernemer voegt er na deze uitspraak snel aan toe dat de vegetarische burgers die ze verkopen ook heel lekker zijn.

Klanten van Thuisbezorgd.nl konden eind vorig jaar stemmen op hun favoriete vegarestaurant.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×