(Foto: Robbert Beurse)

Twee keer zoveel appartementen op plek flats Corantijnstraat

De drie flats aan de Corantijnstraat in Leiden gaan tegen de vlakte en er komen vier nieuwe flats voor in de plaats. De gemeente heeft daarvoor het ontwerpbestemmingsplan vastgesteld en dat ligt nu ter inzage.

De vier nieuwe flats krijgen 176 sociale huurwoningen, twee keer zoveel als de 88 die er nu staan. Volgens bouwwethouder Julius Terpstra zijn de huidige flats van woningcorporatie Portaal verouderd. “Sommige balkons worden zelfs ondersteund. Dat betekent dat de flats eigenlijk op zijn.”

“Er is heel veel vraag naar betaalbare woningen en ook naar sociale huurwoningen”, gaat Terpstra verder. “Door het anders in te richten komen we aan 176 huurwoningen. Het wordt 100 procent sociaal met twee-, drie- en vierkamerappartementen.”

Wethouder Julius Terpstra in gesprek met verslaggever Robbert Beurse over het bestemmingsplan van de Corantijnstraat.

Naast de bouw van 176 sociale huurwoningen komen er bijna 500 inpandige fietsparkeerplekken voor bewoners en 88 fietsparkeerplekken voor bezoekers. Ook legt Portaal de openbare ruimte aan, waaronder een groene, publiek toegankelijke binnentuin.

De flats worden op dit moment tijdelijk verhuurd tot de gemeente het bestemmingsplan heeft vastgesteld. Daarna wordt er begonnen met de sloop.

  • Artist impression
    Artist impression
  • Artist impression
    Artist impression
  • Artist impression
    Artist impression
Leiden Politiek Portiekflats Parimaribo- en Corantijnstraat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×