Wethouder Abdelhaq Jermoumi en theatermaker Pepijn Smit. (Foto: Gerry van Bakel)

PS|Theater reist door Leiden met coronaterugblik NIET ZOMAAR VOORBIJ

In NIET ZOMAAR VOORBIJ tonen stadsgezelschap PS|theater en fotograaf Leonie van der Helm in een reizende tentoonstelling indringende portretten van tien Leidenaren tijdens corona. Hun levens stonden om uiteenlopende redenen op zijn kop toen de wereld in de ban van het virus was. In de begeleidende podcasts blikken zij terug en vertellen hoe het nu met hen gaat.

Stadsverkenner Julia Schmitz legde contact met tien Leidenaren en ging samen met Tijs Huys, audio- en theatermaker van PS|theater, met hen in gesprek. Tijdens deze gesprekken blikken zij terug, en kijken zij vooruit. Wat heeft de coronaperiode voor hen betekend? Wat is er in hun leven veranderd? En wat nemen zij mee uit deze periode? Zo horen we Aamina die haar diploma met een bokshandschoen kreeg uitgereikt, maar ook Leendert die huisarrest kreeg van zijn longarts. En Trudy die een hele nieuwe weg met haar onderneming moest inslaan. Walter kreeg als huisarts zelfs met bedreigingen te maken.

Wethouder Abdelhaq Jermoumi en artistiek leider Pepijn Smit van PS|Theater vertellen over de productie NIET ZOMAAR VOORBIJ.

De tentoonstelling is eerst tot en met 19 april te zien in de ontvangsthal van het Stadskantoor in gebouw Level aan de Bargelaan 190 in Leiden en aansluitend van 22 april tot en met 14 mei bij BplusC in de Nieuwstraat 4 in Leiden. De podcastserie  NIET ZOMAAR VOORBIJ is te beluisteren via de bekende podcastdiensten of via de website van PS |Theater.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×