(Foto: Chris de Waard)

'Zaterdag laatste Leidse centrummarkt?'

Het is de Leidse marktcommissie niet gelukt om een vervanger te vinden voor kramenzetter Paul Verschoor. Die zet aanstaande zaterdag voor het laatst de marktkramen neer in het centrum van Leiden, tenzij de gemeente Leiden ingaat op een hele serie eisen die Verschoor woensdag aan het stadsbestuur heeft gestuurd. “En daar staan helemaal geen rare dingen in hoor”, zegt marktvoorzitter Soufian El Marsse.

Eind vorig jaar kondigde Verschoor al aan te zullen stoppen met de zaterdagmarkt. Aanstaande zaterdag zou eigenlijk de laatste keer zijn dat hij de benodigde marktkramen neer zou zetten, maar hij doet naar eigen zeggen nu nog een ultieme poging om er met de gemeente Leiden uit te komen. Die moet dan wel ja zeggen tegen de tien punten die Verschoor op een rij heeft gezet. “Het gaat om werkvoorwaarden die mij de persoonlijke ruimte en rust geven die ik nodig heb”, schrijft Verschoor.

Zaken die de kramenzetter geregeld wil hebben om terug te komen op zijn besluit om te stoppen zijn allereerst een vaste aanspreekpersoon met wie hij snel zaken kan regelen die zich voordoen rond de markt. Verder wil hij ruim baan bij het opzetten en afbreken van de markt. Daarmee begint hij dan om 4.00 uur ’s morgens. Een uur later kunnen zijn klanten beginnen met laden en lossen.

Obstakels
Als Verschoor bij het opzetten obstakels tegenkomt, zoals geparkeerde auto’s, terrassen, afvalcontainers en steigers, wil hij deze direct op kosten van de gemeente weg kunnen laten halen. Ook wil hij voortaan uiterlijk vrijdagmiddag om 14.00 uur een plattegrond van de op te bouwen markt, zodat hij tijdig weet hoeveel kramen hij neer moet zetten en op welke plek. “Op die manier heb ik een overzicht waarmee ik de markt op zaterdagochtend snel en zonder discussie kan opbouwen”, zo staat er in de brief aan de gemeente. Ook wil Verschoor betrokken worden bij gesprekken die over het marktbeleid gaan.

Economie Leiden kramenzetter


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×