De tuin van de smid bestaat tien jaar. (Video: Robbert Beurse en Irma de Vries)

Feest in Polderpark Cronesteyn voor jarige Tuin van de smid

Het is deze dagen feest in Polderpark Cronesteyn. In 2013 zagen Sjaak van de Geijn en zijn vrouw Barbera mogelijkheden in Polderpark Cronesteyn en begonnen het theehuis De tuin van de smid. Inmiddels is de tuin niet meer weg te denken uit het park en vieren zij het tienjarig jubileum.

“Ik liep hier vaak rondjes en er gebeurde maar weinig. Dat kon beter”, vertelt Sjaak over het ontstaan van de tuin. Omdat Sjaak ook nog smid was, vandaar de naam, runde zijn vrouw eerst ’s ochtends de zaak en nam hij het in de middag over. “Redelijk naïef”, noemt hij dat achteraf. “Het werd al snel een stuk drukker en het was zó leuk, dat ik afscheid heb genomen van de smederij en alleen dit ben gaan doen.”

De tuin is de afgelopen tien jaar flink gegroeid; zo heeft de kinderboerderij een groot aantal verschillende dieren, is er een natuurspeeltuin gebouwd en is het theehuis uitgebreid met een kas. “Daarnaast is De tuin van de smid ook een officiële trouwlocatie”, vertelt Sjaak.

De tuin ligt midden in het groen, maar ook binnen is groen belangrijk. “Wij proberen onze bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te maken”, legt Sjaak uit. “We hebben zonnepanelen, biologisch eten en onze kaart is zo goed als vegan. Maar in eerste instantie moeten onze producten gewoon goed en lekker zijn.”

Sjaak en Barbera vieren het jubileum met (oud-) werknemers, relaties, familie en vrienden. Op sociale media blikken zij deze periode terug op De tuin van de smid van vroeger.

 

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×