Slag om Leiden organisator Thijs Hemmes (rechts) overhandigt de cheque met daarop de opbrengst aan voorzitter Robert Jan Stoop van de Vrienden van Issoria. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst)

Hoogste opbrengst ooit voor grootste pubquiz van Leiden

Het tweede offline lustrum van de Slag om Leiden heeft dinsdagavond het onwaarschijnlijke bedrag van 55.000 euro opgebracht. Geld dat linea recta wordt overgemaakt aan Hospice & Thuis Issoria dat met de opbrengst van deze ene avond de helft van het jaarlijkse exploitatietekort kan dekken.

Met de tiende Slag om Leiden werd 53.904 euro opgehaald. De Leidse Studentenvereniging Minerva, waar de quiz de laatste jaren wordt gehouden, rondde dat vervolgens af op 55.000 euro.

Thijs Hemmes van De Slag Om Leiden in gesprek met Chris de Waard.

Winnaar van deze editie was CHDR. Dat bedrijf, bekend van Proefpersoon.nl, deed voor het eerst mee en ging dus met de bovenste plek aan de haal. Tweede werd Webbers Bouwmanagement en derde de accountants van Grant Thornton.

Robert Jan Stoop van De vrienden van Issoria in gesprek met Chris de Waard.

De poedelprijs was dit jaar voor Sleutelstad die op plek 76 eindigde en daarmee beslag legde op de allerlaatste plaats. Het was voor onze omroep wel de eerste keer dat een podiumplaats werd bereikt.

Leiden Maatschappij Slag om Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×