De lancering van de website over de Leidse speeltuinen. (Foto's: Chris de Waard)

Burgemeester bij lancering website over geschiedenis Leidse speeltuinen

Tijdens een bijeenkomst in het gebouw van speeltuinvereniging Zuiderkwartier in de Anjelierstraat heeft de Leidse Bond van Speeltuinverenigingen woensdagavond de viering van haar 75-jarig bestaan afgesloten.

Als blijvend cadeautje aan de stad is de afgelopen periode gewerkt aan een historische website over de Leidse speeltuinen. De teksten daarvoor werden geschreven door de Leidse stadshistoricus Cor Smit. Burgemeester Henri Lenferink verrichtte de officiële opening van het tijdsdocument.

Het verhaal van de geschiedenis van de Leidse speeltuinen is verdeeld in zeven hoofdstukken. Alle Leidse speeltuinverenigingen hebben er een plek. Nu zijn dat er nog veertien, maar Leiden telde er ooit nog een stuk meer.

https://soundcloud.com/sleutelstad/2023-04-05-voorzitter-john-van-tongeren-van-de-lbs-over-75-jaar-speeltuinen

Voorzitter John van Haasteren van de Leidse bond van Speeltuinverenigingen over de geschiedenis van de Leidse speeltuinen.

Burgemeester Lenferink benadrukt het belang van speeltuinen voor opgroeiende kinderen in de versteende stad.

Op aparte pagina’s wordt verder de betekenis van de speeltuinen voor het Leidse korfbal belicht, maar ook de rol van woningbouwverenigingen bij het speeltuinwerk. Er is ook een plek voor herinneringen van Leidenaren aan hun speeltuinen. Er staan er al een paar op, maar de LBS roept iedereen op hun eigen herinneringen in te sturen via de website.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×