(Foto's: Emile van Aelst)

Nacht van Ontdekkingen en Brave New World verder onder gezamenlijk label

‘Days of Art&Science’ is het label waaronder voortaan in september enkele evenementen gezamenlijk over het voetlicht worden gebracht. Leidenaar Alexander Mouret, die vorig jaar de organisatie van de Nacht van Ontdekkingen ter hand nam en ook al jaren de conferentie Brave New World organiseert, heeft daarvoor de handen ineen geslagen met Leiden&Partners.

“We kiezen er bewust voor om het niet ‘week van’ of zo te noemen”, vertelt Mouret. Zo houden we het flexibel. De medeoprichter van het Leiden International Film Festival noemt de Dutch Design Week als voorbeeld voor Days of Art&Science. “Internationaal georiënteerd en dus mede gericht op een internationaal publiek.”

Alexander Mouret vertelt over ‘Days of Art&Science’ waar meerdere evenementen onder gaan vallen.

Naast de twee hierboven genoemde evenementen gaat ook Brave New Minds, gericht op jongeren, verder onder de vleugels van Days of Art&Science. “En verdere uitbreiding is welkom”, roept Mouret op. “Het moet wel echt gaan om evenementen die passen bij kunst en wetenschap. “Wavelength zou inderdaad een mooie toevoeging kunnen zijn”, beaamt hij desgevraagd. De evenementen binnen het label worden bij voorkeur met elkaar verbonden door exposities en dergelijke.

Cultuur Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×