De kick-off van het Sociaal Team werd gevierd met een lunch voor inwoners van Zoeterwoude. (Foto's: Irma de Vries)

'Sociaal Team Zoeterwoude kent de weg door het oerwoud van organisaties'

Het Sociaal Team van Zoeterwoude is van start. De kick-off werd op donderdag gevierd in de Eendenkooi in Zoeterwoude-Rijndijk met een paaslunch voor inwoners van Zoeterwoude. Het team is een centraal aanspreekpunt voor alle vraagstukken in het sociale domein.

“Het team is er om mensen te helpen waarbij het eventjes niet zo goed gaat, of waarbij er iets speelt”, vertelt wethouder Moniek van Sandick. “Op zo’n moment kunnen zij inspringen. Het Sociaal Team gaat het gesprek aan, luistert en koppelt je aan de juiste organisatie.”

Wethouder Moniek van Sandick en Sociaal Team-lid Judith Vogel over de start van het Sociaal Team Zoeterwoude.

De gemeente hoopt op deze manier het punt waar je naartoe kunt voor hulp duidelijk en zichtbaar te maken. Het team vestigt zich in het gemeentehuis en heeft op maandag en donderdag een open spreekuur waar inwoners terechtkunnen. “Gewoon naar het gemeentehuis gaan. En als je dat moeilijk vindt, zeg je gewoon dat je je paspoort gaat verlengen”, zegt de wethouder. “Maar dan sla je linksaf, en ga je naar het Sociaal Team. Zij kennen de weg door het oerwoud van organisaties.”

Zichtbaarheid
In het gemeentehuis zit onder andere Judith Vogel, onderdeel van het Sociaal Team. Ook zij hoopt dat er gebruik gemaakt wordt van de spreekuren: “We hopen dat mensen fysiek naar ons toekomen en dat we de drempel kunnen verlagen.” Hiervoor is het belangrijk dat het team bekend is onder inwoners van de gemeente. “We willen ook proberen de wijken in te gaan om onze zichtbaarheid te vergroten. We hebben ludieke dingen in het vooruitzicht”, hint Vogel.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×