Barones Schimmelpenninck van der Oye met koningin Emma. (Foto: PR; Video: Roeland van Wely)

Grootmeesteres van koning Willem-Alexander opent Franje & Oranje

Hare Excellentie M.L.A. gravin van Zuylen van Nijevelt-den Beer Poortugael, grootmeesteres van koning Willem-Alexander, heeft afgelopen dinsdag samen met mevrouw C. Hörster, directeur Koninklijke Verzamelingen, de nieuwe tentoonstelling in Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten geopend. De nieuwe tentoonstelling vertelt het verhaal van de eeuwenoude band tussen Kasteel Duivenvoorde en het koningshuis.

Voor de tentoonstelling heeft Kasteel Duivenvoorde een aantal bijzondere bruiklenen uit de Koninklijke Verzamelingen tijdelijk te leen gekregen, zoals het jurkje dat prinses Beatrix droeg bij de inhuldiging van haar moeder in 1948. Aan de hand van meer dan honderd persoonlijke objecten uit de collectie van Duivenvoorde, waaronder hofjaponnen, prentbriefkaarten en een grote verzameling Oranje-memorabilia, ervaart de bezoeker de intieme band tussen Duivenvoorde en Oranje.

De opening kon op veel belangstelling vanuit de landelijke media rekenen. Onder andere programmamakers van Blauw Bloed, het televisieprogramma over vorstenhuizen van de Evangelische Omroep, waren aanwezig om verslag te doen van de openingsceremonie. Zaterdag 15 april is Simone Nieuwenbroek, conservator Kasteel Duivenvoorde, om 10.00 uur te gast bij het radioprogramma Cultuur071 van Sleutelstad om over de achtergronden van de tentoonstelling te vertellen.

Cultuur Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×