Paashaas Olaf bezoektouderen
(Foto's: Emile van Aelst)

Olaf de Paashaas verrast bewoners verzorgingshuizen

Verkleed als de paashaas is Leiderdorper Olaf Lepoeter zaterdag opnieuw langs verschillende verzorgingshuizen in Leiden gegaan om de bewoners te verwennen en even wat extra aandacht te geven.

Het idee voor ‘Olaf de Paashaas’ ontstond in de coronatijd. Hij wilde iets betekenen voor de ouderen die hun dagelijkse leven steeds geïsoleerder zagen worden. Om ze een riem onder het hart te steken bedacht hij de ‘Oranje Ouderen Dag’ en ging, versterkt met een muzikanten, bloemen en natuurlijk paaseieren langs de verzorgingshuizen om in de binnentuinen of voor de deur te laten zien dat er aan de ouderen gedacht werd.

Het initiatief werd een traditie. Inmiddels begint Lepoeter al weken voor pasen met het inzamelen van chocolade-eieren. “Het is hartverwarmend om te zien wat mensen allemaal geven aan deze belangrijk groep”, zegt hij.

Olaf de Paashaas werd dit jaar bijgestaan door verschillende dansgroepen van Dansschool De Rode Sneakerz. Naast paaseieren deelde de haas ook tekeningen van schoolkinderen uit aan de ouderen.

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×