(Foto: Robbert Beurse)

Zoeterwoude krijgt toch weer een groentewinkel: Plien's Versmarkt

Op de plek aan de Dr. Bouwdijkstraat waar groenteman Huub van Teijlingen enkele weken geleden de deuren van zijn groente- en fruitparadijs definitief achter zich dicht trok, komt binnenkort tóch weer een groentewinkel. Op de ramen van het winkelpand in de dorpskern van Zoeterwoude-Dorp staat sinds enige dagen te lezen dat Plien’s Versmarkt er binnenkort haar intrek neemt.

Het pensioen van Van Teijlingen leek lange tijd ook het einde van de traditionele buurtwinkel voor groente en fruit te betekenen. “Ik ga geen opvolger vinden. De gemeente heeft al zoveel geprobeerd hier op het Dorpsplein. Nieuwe winkels hebben geen kans van slagen. Laat ze hier lekker huizen bouwen voor jongeren. Daar is behoefte aan”, zei hij in 2018 nog over zijn komende pensioen.

Opvolger
Het liep anders. “Het vinden van een opvolger bleek heel eenvoudig. Ze kwam gewoon binnenlopen”, vertelt Van Teijlingen tijdens zijn laatste dag als winkelier. Tijdens zijn afscheidsfeest wilde hij verder nog niets onthullen.

Aanbod
Inmiddels is duidelijk dat Plien’s Versmarkt de lijn van het groente- en fruitparadijs voort te willen zetten. “We gaan hoofdzakelijk groente en fruit verkopen. En natuurlijk weer van die lekkere salades. Daarnaast denken we na over een lokaal aanbod”, laten de initiatiefnemers van de winkel via social media weten.

Plien’s Versmarkt gaat in juni 2023 open.

Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×