(Foto's: Rijnhart Wonen)

Sloop Pinksterbloem Leiderdorp gestart: 'Er komen 92 duurzame woningen terug'

De sloop van de drie verouderde flatgebouwen aan de Pinksterbloem in Leiderdorp is gestart. Op dezelfde plek bouwt Rijnhart Wonen 92 moderne, energiezuinige nieuwbouwwoningen terug. Dit betekent een toename van twintig sociale huurwoningen in Leiderdorp.

Rijnhart Wonen directeur Chrétien Mommers en wethouder Bob Vastenhoud bezochten dinsdagochtend de bouwplaats. “We zijn blij dat we meer mensen een sociale huurwoning kunnen bieden in Leiderdorp, maar blijven hard op zoek naar andere locaties waar we kunnen bouwen”, vertelt Mommers tijdens het bezoek aan Vastenhoud. Ook benoemt hij meermalen het belang van een goede afstemming en samenwerking met de gemeente in het realiseren van voldoende woningen.

Ook Vastenhoud loopt tevreden rond op de plek waar momenteel alleen nog maar gesloopt wordt. “Deze twintig extra sociale huurwoningen sluiten perfect aan bij de doelstellingen van dit college, waarin wij voor de komende jaren een substantiële uitbreiding van het aantal woningen in Leiderdorp nastreven en daarbij in willen zetten op meer betaalbaar”, zegt hij.

Energiezuinig
De nieuwe woningen worden aardgasloos en goed geïsoleerd. “Ook wordt de directe omgeving groener en klimaatbestendig. Hierdoor kunnen de nieuwe bewoners en de buurt er prettig verblijven”, belooft Rijnhart wonen op de website van het project.

Parkeren
Tijdens een informatieavond voor omwonenden, op 9 februari, is de buurt bijgepraat over de sloop en nieuwbouw. De gemeente was aanwezig voor een uitleg over het nieuwe bestemmingsplan. “De buurt is betrokken en reageert positief”, vertelt projectleider Menno Stok. Hij mocht de buurt vertellen dat er naast meer woningen ook 46 extra parkeerplaatsen bij zullen komen in de wijk.

Tijdens de sloop en de bouw van de woningen wordt het parkeerterrein aan de Van der Marckstraat afgesloten met bouwhekken. Op deze plek komt de bouwplaats. Vanaf begin april worden ook enkele parkeerplaatsen aan de Pinksterbloem afgesloten.

De sloop is naar verwachting uiterlijk eind juni klaar. De nieuwbouw start in het najaar van 2023. Volgens de planning worden de duurzame sociale huurwoningen begin 2025 opgeleverd.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×